Правителството на Косово заяви в понеделник, че е осуетило заговор

...
Правителството на Косово заяви в понеделник, че е осуетило заговор
Коментари Харесай

Косово разкри заговор за убийството на премиера през 2021 г.

Правителството на Косово съобщи в понеделник, че е осуетило скрит план за убийството на премиера Албин Курти през 2021 година,  съобщи " Ройтерс ".

Разузнавателната организация на Косово е уведомила Курти тогава и са били подхванати всички ограничения за сигурност. 

Случаят не е станал обществено притежание, с цел да не се всява суматоха измежду популацията, се споделя още в известието.

В изказването не се дават повече детайлности.

Базираната в Тирана телевизия A2 заяви в понеделник, че е получила информация за заговора от данни, оповестени онлайн от ирански хакери.

Според A2 това включва уведомление от косовската полиция до нейните албански сътрудници, че албански жител възнамерява да убие премиера на Косово, народен представител и още едно лице, с цел да " дестабилизира страната ".
 Албания сигнализира за нова хакерска атака от страна на Иран
Албания сигнализира за нова хакерска атака от страна на Иран

Ударена и била една от граничните системи на страната

Източници на полицията в Албания и Косово не са били открити за коментар.

Припомняме, че хакерска атака през юли краткотрайно прекъсна държавните уеб страници и други публични услуги с Ислямската република и подреди на иранските дипломати и чиновници на посолството да изоставен в границите на 24 часа.

В началото на септември Албания сигнализира, че една от граничните системи на Албания е била ударена от хакерска атака, която идва от същия ирански източник като по-ранната офанзива. 

Правителството на Съединени американски щати наложи наказания на иранската разследваща организация и нейното управление в отговор на нападението против Албания. НАТО и Европейският съюз също осъдиха нападението и поддържаха хода на Албания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР