Правителството на Кипър отпуска безвъзмездна помощ от 120 евро на

...
Правителството на Кипър отпуска безвъзмездна помощ от 120 евро на
Коментари Харесай

Правителството на Кипър отпуска безвъзмездна помощ от 120 евро за домашен високоскоростен интернет



Правителството на Кипър отпуска безплатна помощ от 120 евро на искащите да включат високоскоростен интернет в дома си. Обявената нова стратегия " финансиране за съгласуваност " е на обща стойност 10 млн. евро, обезпечени посредством националния проект за възобновяване и резистентност.

Еднократната сума покрива разноските за конфигурация и част от месечните абонаментни такси за една година за връзка с широколентови услуги със скорост от минимум 200 мегабита в секунда (Mbps).

От дотацията могат да се възползват всички консуматори, които за първи път конфигурират интернет в дома си или желаят да ускорят съществуващата си връзка.

Няма условия за приход или други критерии за приоритет на претендентите, разясниха от държавната пресслужба.

При нужда избраният бюджет от 10 млн. евро ще бъде повишен с 2 млн. евро.

Целта на новата стратегия е посредством финансова помощ да се насърчи търсенето на високоскоростен интернет и да се даде опция на всички жители да имат бърза връзка, като в същото време се подтикват телекомуникационните компании да влагат в развиването на такива мрежи.

Досега доставчиците са обхванали с оптични кабели над 60% от територията на страната, задачата е да се реализира 100% покритие през тази година, съобщи заместник-министърът по цифровата политика Кириакос Кокинос.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР