Правителството на Израел одобри финансиране в размер на близо 10

...
Правителството на Израел одобри финансиране в размер на близо 10
Коментари Харесай

Израел отпуска 10 млрд. долара за арабското малцинство в страната

Правителството на Израел утвърди финансиране в размер на близо 10 милиарда $ за възстановяване на социално-икономическите условия за арабското малцинство в страната, което от дълго време се оплаква от маргинализация и сега е обхванато от невиждана вълна от престъпност.

Планът, утвърден от държавното управление на министър-председателя Нафатли Бенет късно в неделя, планува 30 милиарда шекела (9,35 милиарда долара) да бъдат изразходвани в продължение на пет години за " превъзмогване на разликата в арабския бранш " спрямо изискванията в еврейската общественост. Средствата ще отидат за " развиване на заетостта, подсилване на общините, възстановяване на здравните услуги, поощряване на интеграцията в хай-тех и софтуерни специалности " наред с други области, оповестиха от кабинета на премиера.
 3000 жилища на Западния бряг счита да построи Израел 3000 жилища на Западния бряг счита да построи Израел
Комисията по обмисляне към гражданската администрация на Израел ще заседава идната седмица, с цел да утвърди проектите за строителствот...

Бенет, десен националист, оглавява идеологически разнородна коалиция от осем партии, която разчита на поддръжката на ислямистката партия " Раам " - първата арабска партия, участваща в израелско държавно управление. Ръководителят на партията " Раам " Мансур Абас похвали проекта за финансиране в обява във Фейсбук, като съобщи, че сходна стратегия е била изискването, с цел да се съгласи да поддържа държавното управление на Бенет. Абас също по този начин похвали обособен проект на стойност 2,5 милиарда шекела, утвърден в неделя, за битка с възходящата престъпност в арабската общественост, където тази година са убити повече от 100 души.

" Нашето общество заслужава да създадем всичко допустимо, с цел да осигурим сигурност на нашите синове и дъщери ", написа Абас.

Коментирайки поредицата от убийства, за които мнозина упрекват неконтролираната проведена престъпност, министърът на публичната сигурност Омер Барлев съобщи, че " незаконните семейства в арабската общественост държат арабския бранш за гърлото ".

Хиляди хора излязоха в арабския град Ум ал Фам в петък, с цел да стачкуват против възходящото принуждение.
 Израел отделя 1,5 милиарда $ за възможен удар против нуклеарните уреди на Иран Израел отделя 1,5 милиарда $ за възможен удар против нуклеарните уреди на Иран
Израел утвърди бюджет в размер на към 1,5 милиарда $ (5 милиарда израелски шекела) за образование на военните за възможен удар против ира...

Планът включва финансиране за разтрошаване на незаконни организации, повишение на персоналната сигурност, понижаване на противозаконното владение на оръжие и подсилване на " устойчивостта на арабските общности при справяне с насилието ", се споделя в изказването на премиера.

Арабските жители на Израел, които съставляват към една пета от популацията, са потомци на палестинци, останали в земите си след основаването на Израел през 1948 година Те постоянно се оплакват от дискриминация в разнообразни области, в това число при разрешителни за градеж, в инфраструктура и обучение.

Предишното държавно управление на Израел, ръководено от Бенямин Нетаняху, започва сходна, въпреки и по-малка, петгодишна стратегия за финансиране на арабския бранш през 2015 г. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР