Правителството на Италия ще дава ваучери за храна на най-уязвимите

...
Правителството на Италия ще дава ваучери за храна на най-уязвимите
Коментари Харесай

Италия раздава ваучери за храна

Правителството на Италия ще дава ваучери за храна на най-уязвимите лица от икономическите ограничения против ковид, съобщи в. " Фигаро ". Премиерът Джузепе Конте съобщи на конференция, че ваучерите ще бъдат раздадени на най-бедните. За задачата се дават 400 млн евро, " предопределени за общините, които ще би трябвало да ги дадат на хора, които нямат пари да си купят храна. Нашата цел е да осигурим пари за фамилии, предприятия и работещи хора ", сподели Конте.

В Сицилия, клиенти се пробваха да изоставен супермаркет, без да платят за покупките, заявявайки, че към този момент нямат пари. Италианската преса оповестява за оказван напън върху търговците в Южна Италия да оставят клиентите да си купуват храна, без да заплащат.

Еврокомисията има намерение да предложи промени в разисквания план за дълготраен бюджет на Европейски Съюз за 2021-2027 година за ефикасна битка с икономическите последствия от ковид. Това се споделя в публикуваното изказване на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Европейска комисия счита да предложи пакет от тласъци, който ще покрепя доближаване в Съюза посредством взаимност и отговорност. " Като първа стъпка сега работим върху оптималната еластичност на съществуващите фондове, в частност на структурните. Това ще обезпечи незабавна поддръжка ", уточни Лайен.

Испания стопира работата за две седмици на фирмите, които не правят жизненоважна активност. " Всеки, чиято работа не е жизненоважна, би трябвало да остане вкъщи през идващите две седмици, от 30 март до 9 април ", разгласи министър председателят Педро Санчес. Компаниите ще изплащат заплати, а чиновниците ще ги изработят по-късно.

Албания и Германия също дават помощ на бедстваща Италия. За там отпътуваха 30 албански лекари и медицински служащи. " Днес всички сме италианци и Италия ще победи във войната и за нас, и за цяла Европа и света ", с тези думи министър председателят Еди Рама изпрати медиците, които ще работят в региона Ломбардия един месец, а заплатите им ще бъдат поети от Албания. На собствен ред Германия изпрати цялостен с помощи боен аероплан. С него пътуваха и медицински екипи.

Гърция от понеделник жителите ще могат да купуват медикаменти от аптеките посредством мобилните си телефони, без да се постанова да показват рецепта от лекаря в печатен тип.

Също от през днешния ден Русия краткотрайно " запечатва " границите си. В страната към този момент са регистрирани 1534 инфектирани и 8 смъртни случая.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР