Правителството на Германия одобри проектозакон, който ще позволи въвеждане на

...
Правителството на Германия одобри проектозакон, който ще позволи въвеждане на
Коментари Харесай

Германия въвежда трети пол в акта за раждане

Правителството на Германия утвърди проектозакон , който ще разреши въвеждане на трети пол в акта за раждане, осведоми Агенция Франс Прес.

Решението е описвано от правосъдния министър като " от дълго време закъсняло ". Приетият от обединението на немския канцлер Ангела Меркел законопроект разрешава новородените деца без избран пол да се записват като " друг ".

 Конституционният съд на Германия призна третия пол
Конституционният съд на Германия призна третия пол

До края на 2018 година депутатите би трябвало да одобряват нова регулация

Мярката е подхваната след решение на Конституционния съд на Германия , който през ноември отсъди, че актуалните регулации за гражданския статут са дискриминиращи по отношение на интерсексуалните хора, наблягайки, че половата еднаквост е предпазена като главно право.

От 2013 година Германия разрешава на родителите на новородените с белези и на двата пола да оставят празно полето, където се отбелязва, че е " мъжки " или " женски ".

Конституционният съд на Германия даде период на Народното събрание да промени законодателството до края на 2018 година

Правосъдният министър Катарина Барли, чиито ведомство приготви законопроекта, разяснява, че законодателството бележи огромна крачка към условието за добавяне на нов вид към акта за раждане.

" Никой не би трябвало да бъде дискриминиран въз основата на половата еднаквост ", акцентира тя и добави, че новата категория ще даде на интерсексуалните хора по-силно възприятие за " достолепие и позитивна еднаквост ".

Според Организация на обединените нации сред 0,05 и 1,7% от международното население е интерсексуално.

През предишния месец Португалия се причисли към Дания, Ирландия, Малта, Норвегия и Швеция, които подсигуряват право на самоопределение на трансполовата еднаквост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР