Правителството на Франция организира първия в страната аукцион за продажба

...
Правителството на Франция организира първия в страната аукцион за продажба
Коментари Харесай

Франция продаде на търг конфискувани биткойни

Правителството на Франция провежда първия в страната аукцион за продажба на иззети криптовалути. Общо 611 биткойна, конфискувани от хакери през 2019 година, бяха продадени за към 40 хиляди евро за монета, съобщи Economic Times.

Аукционът се организира онлайн и бе проведен от Агенцията за събиране и ръководство на конфискувани и иззети активи. В началото му цената за един биткойн бе 23 250 евро, привлечени са общо над 1600 оференти.

От аукционната къща Kapandji Morhange, която провежда мероприятието, означиха, че Франция надалеч не е първата страна, решила да организира търг за криптовалути. През 2014 година подобен е бил извършен в Съединени американски щати, следвани от Австралия, Белгия, Англия и Канада.

„ Технически френският кабинет може да продаде нещо, което е било конфискувано, в случай че счита, че цената му ще тръгне надолу “, означи Ив Бенаим, създател на швейцарския мозъчен концерн за валути 2B4CH. „ Интересно, че го продават в този момент, залагайки, че цената ще спадне, че това е просто балон “, сподели още той, представен от „ Евронюз “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР