Правителството на Естония се характеризира с редица на брой изключителни

...
Правителството на Естония се характеризира с редица на брой изключителни
Коментари Харесай

Успя ли Естония да се справи с COVID-19 благодарение на технологиите?

Правителството на Естония се характеризира с редица на брой изключителни процеси и течения, само че два от тях се отличават най-ярко – това е страната с най-феминизирано ръководство (председател на ръководещата партия и президент са жени), само че и страната с вероятно най-дигиталното държавно управление в света, като предлага на жителите си съвсем всяка държавна услуга онлайн. Опитът на държавни уред на страната е извънредно богат, а редица други страни, които вървят по пътя на цифровата промяна на обществените услуги, могат да почерпят извънредно доста от опита на национално равнище, както и интеграцията на разнообразни системи и технологии.

Но това значи ли, че Естония е по-подготвена от другите народи за справяне с ковид? Тази седмица Tech Tent показа изявление с естонския президент и ни даде детайлна картина за това по какъв начин една разчитаща на технологиите нация се бори с COVID-19.

Малката балтийска страна има единствено 1,3 милиона жители и както Tech Tent откри при предходни изявление, съвсем всяко взаимоотношение с нейното държавно управление може да се реализира благодарение на свръхбързите широколентови връзки.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР