Правителството на Естония работи по проект, който ще позволи на

...
Правителството на Естония работи по проект, който ще позволи на
Коментари Харесай

Естонците ще поръчват документи през Siri или Alexa

Правителството на Естония работи по план, който ще разреши на жителите да комуникират с държавните служби през Siri, Alexa или всеки различен виртуален дигитален помощник. Това значи, че тази година държавното управление на Естония ще изведе тактиката си за цифрови услуги на още по-високо равнище

Тъй като естонското държавно управление дава всички свои услуги разполагаем онлайн, системата ще има достъп до цялата информация, от която жителите се нуждаят.

Какво може да прави жител единствено с гласа си? Може да си поръча документ. Може да изпрати документ. Може да си  направи селфи и да го прати за паспорта си. Може да си прати пръстовия отпечатък или може с него да удостовери самоличността си. В бъдеще жителите ще изискат от Siri или Alexa да заплати налозите им, което ще задейства автоматизиран развой, при който приложения с изкуствен интелект споделят между тях в разнообразни браншове.

Естонското държавно управление съобщи, че жителите ще могат да поддържат връзка с държавните служби по този начин, както си пускат музика или си поръчват храна за у дома.

Услугата ще може освен да приема поръчки, само че и да се свързва с жителите, когато разбере, че те се нуждаят от услужа - примерно, изтичат им документите за идентичност. Виртуалният помощник ще поръча нов документ, ще направи паспортна фотография по телефона, ще извърши идентификация на пръстови отпечатъци и ще се свърже с нужните системи.

Правителството съобщи, че технологията, нужна за осъществяване на плана, към този момент съществува, даже и да изисква по-нататъшно развиване и интеграция.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР