Правителството на Еквадор е взело решение да възстанови частично достъпа

...
Правителството на Еквадор е взело решение да възстанови частично достъпа
Коментари Харесай

Еквадор даде частичен интернет достъп на Асандж

Правителството на Еквадор е взело решение да възвърне отчасти достъпа до връзки на създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж, съобщи БГНЕС, базирайки се на АП.
" След среща в петък сред представители на Организация на обединените нации и президента на Еквадор Ленин Морено, управляващите са съобщили на създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж, че смъкват наложения му режим на изолираност ", се споделя в изказване на WikiLeaks.
През март тази година Еквадор лиши Асандж от опция за връзка с външния свят. Мотивите на управляващите на латиноамериканската страна бяха неизпълнени обещания от страна на създателя на WikiLeaks за невмешателство във вътрешните работи на други страни. Тогава от Кито оповестиха, че си остават правото " да подхващат и други ограничения по отношение на неизпълнени от страна на Асандж задължения ".
Основателят на WikiLeaks потърси леговище в посолството на Еквадор в Лондон през 2012 година, с цел да избегне изгонване в Швеция по скалъпено обвиняване за полово принуждение. Асандж се притесняваше, че Швеция ще го съобщи на Съединени американски щати, където е заплашен със затвор от 35 години и даже смъртно наказване поради разгласяването на секретни документи на Държавния департамент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР