Правителството на Бразилия обяви създаването на министерство на обществената сигурност,

...
Правителството на Бразилия обяви създаването на министерство на обществената сигурност,
Коментари Харесай

В Бразилия бе създадено министерство на обществената сигурност

Правителството на Бразилия разгласи основаването на министерство на публичната сигурност, което ще координира битката против проведената престъпност, с която полицията не съумява да се прави в редица щати, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Съобщението бе направено 10 дни, откакто президентът Мишел Темер подписа декрет, с който армията поема командването на интервенциите по сигурността в щата Рио де Жанейро, където ситуацията с престъпността е изключително обезпокоително повече от година. "Министерството на публичната сигурност ще координира и предизвиква консолидираното на службите по социална сигурност на цялата територия на страната " взаимно с щатите и общините, разгласи представителят на президентството Александър Парола.
В Бразилия множеството полицейски служби са подчинени на локалните щатски и общински управляващи.

Новото министерство се оглавява от досегашния министър на защитата Раул Жунгман, а негов правоприемник става военачалник Жоакин Силва е Луна. За пръв път боен поема министерството на защитата в Бразилия, което съществува едвам от 1999 година Преди това имаше министерства на обособените типове войски.

Новото министерство постоянно ще заседава с губернаторите и секретарите по сигурността на всеки щат, изясни в петък президентът Темер. "То ще координира разследващата активност, тъй като не е задоволително да се пратят въоръжени служители на реда на улицата, а би трябвало да се разбие проведената престъпност ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР