Правителството на Австралия планира да постави нови цели за ваксинация,

...
Правителството на Австралия планира да постави нови цели за ваксинация,
Коментари Харесай

Австралия избягва строги блокади чрез засилване на ваксинацията

Правителството на Австралия възнамерява да сложи нови цели за имунизация, които да разрешат на страната да реагира на бъдещи огнища на ковид без да вкарва ограничения за блокиране, съобщи " Блумбърг ". След като Австралия премине към втори стадий от програмата си за имунизация, блокиране ще има единствено при рискови условия, съгласно премиера Скот Морисън.

" Ще определим тези цели през идващите седмици въз основа на допустимо най-хубавите медицински, научни и стопански доказателства ", сподели Морисън в събота. Данните за съществени болести, хоспитализация и смъртни случаи ще управляват вземането на решения, а не броят на случаите. Неваксинираните хора могат да бъдат обект на по-различни ограничения от тези, които са получили имунизацията си, сподели той.
 COVID-19: Мелбърн удължава локдауна, Австралия се проваля в прекъсването на болестта
COVID-19: Мелбърн удължава локдауна, Австралия се проваля в прекъсването на болестта

Около 12 млн. души са затворени в Мелбърн и Сидни

Милиони австралийци, в това число в най-големите градове на страната Сидни и Мелбърн,, защото страната се бори със мощно заразния Делта вид бавната стратегия за имунизиране, за която

Австралия е ваксинирала 21 % от популацията си, слага под 150 000 ваксини дневно - доста по-малко спрямо другите развити страни. Новозаразените са към 2000 от началото на огнището в средата на юни.

Австралия беше давана като образец за страна, овладяла пандемията през 2020 година Тази година обаче тя се бори - към този момент безрезултатно, да забави разпространяването на мощно заразния делта вид. Към момента над половината от 25-милионното й население е под
 Локдаун за над 10 млн. души в Австралия поради ковид
Локдаун за над 10 млн. души в Австралия поради ковид

През последното денонощие са регистрирани 23 инфектирани в Австралия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР