Правителството на американския президент Джо Байдън уведоми Русия, че няма

...
Правителството на американския президент Джо Байдън уведоми Русия, че няма
Коментари Харесай

САЩ няма да се върнат в договора за контрол на въоръженията Открито небе

Правителството на американския президент Джо Байдън уведоми Русия, че няма да се върне в основен пакт за надзор на въоръженията. Това става в миг, в който двете страни се готвят за среща на водачите си идния месец, съобщи Асошиейтед прес.

Американските управляващи оповестиха, че заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман е уведомила съветската страна, че държавното управление на Съединените щати е решило да не се връща в контракта " Открито небе ", който позволяваше да се правят наблюдателни полети над военните обекти на двете страни, само че от който някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се отдръпна.

Днешното решение значи, че към сегашния миг сред двете нуклеарни сили остава да работи единствено един огромен контракт за надзор на въоръженията, договорът Нов СТАРТ.

Тръмп не направи нищо, с цел да продължи периода на Нов СТАРТ, който щеше да изтече при започване на тази година, отбелязва Асошиейтед прес.

След като встъпи в служба обаче държавното управление на Джо Байдън побърза да контракти удължение на периода на контракта с пет години.

Освен това новото американско държавно управление стартира процедура за оценка на отдръпването от контракта " Открито небе ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР