Правителството на американския президент Джо Байдън обяви промени в политиката

...
Правителството на американския президент Джо Байдън обяви промени в политиката
Коментари Харесай

САЩ променят политиката си за привличане на чуждестранни студенти

Правителството на американския президент Джо Байдън разгласи промени в политиката за привличане на интернационалните студенти в сферите на науката, технологиите, инженерството и математиката, съобщи Асошиейтед прес. 

Държавният департамент ще разреши на отговарящи на условията гостуващи студенти в тези области да завършат академично образование с дълготрайност до 36 месеца, демонстрира документ във Федералния указател. Предвижда се също по този начин самодейност за свързване на тези студенти с американски компании, предава АП, представена от Българска телеграфна агенция. 

Министерството на вътрешната сигурност ще добави 22 нови дисциплини, в това число облачни технологии, визуализация на данни и просвета за данните, към стратегия, позволяваща на интернационалните студенти, дипломирали се в университети в Съединени американски щати, да прекарат до тригодишно в допълнение образование при американски работодатели. По програмата са кандидатствали 58 000 души през фискалната 2020 г. 

Тези стратегии имат за цел да притеглят в Съединени американски щати гении от целия свят, чиито достижения да спомагат за икономическия напредък. 

Промените в политиката са част от по-широкообхватни старания за повишение на конкурентоспособността на амерканската стопанска система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР