Правителството извади от обхвата на републиканската пътна мрежа 155 км

...
Правителството извади от обхвата на републиканската пътна мрежа 155 км
Коментари Харесай

МС прие изваждането на 155 км пътища от обхвата на винетната система

Правителството извади от обсега на републиканската пътна мрежа 155 км от територията на Столична община и община Варна.

Премиерът Борисов съобщи, че по този метод извършва поетия си ангажимент, който той по-рано разгласи в Народно събрание, с цел да може хората от крайградските региони, да не заплащат винетка до градовете.
Борисов разясни, че са във връзка и с други общини, които ще подават своите претенции и те ще бъдат прегледани, с цел да се реши казусът и при тях.

Втора точка, по която държавното управление взе решение, е да се провиснал спомагателни средства на Министерството на земеделието и храните да бъдат отпуснати средства за битка с градушките през тази година.

Бойко Борисов сподели още, че Министерски съвет се отхвърля от желанието си за закупуването на нов държавен аероплан, който трябваше да размени фалкона. Средствата ще бъдат пренасочени към общините.

По време на държавното съвещание беше взето решение за разпространяването на всички печатни издания у нас да се поеме от Български пощи.

Бойко Борисов - министър-председател: За да може всяко печатно издание да стигне до сергиите без проблем и да има равнопоставеност сред издателите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР