Правителството има готовност за ответни мерки, ако Нидерландия и Австрия

...
Правителството има готовност за ответни мерки, ако Нидерландия и Австрия
Коментари Харесай

Донев готов с ответни мерки за Шенген, ако не надделее разумът

Правителството има подготвеност за ответни ограничения, в случай че Нидерландия и Австрия наложат несъгласие на българското участие в Шенген, съобщи служебният министър председател Гълъб Донев. Той изрази вяра, че в оставащите дни може да " надделее разсъдъкът " в сътрудниците от Шенген

Премиерът Гълъб Донев свика през днешния ден среща за Шенген с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, на външните работи Николай Милков и на правораздаването Крум Зарков.
-->
България покрива всички критерии за участие в Шенген, увери Гълъб Донев.„ Критериите за присъединение към Шенген, които са напълно механически, бяха покрити от България още през 2011 година Това е добре известно на всички участници в Шенгенското пространство, в това число на държавните управления на Нидерландия и на Австрия “, уточни министър председателят.

" Имаше две инспекции за осъществяване на критериите за участие на страната ни в Шенген. И двете приключиха с позитивни за България отчети. В допълнение, от посолството на Австрия в София направиха инспекция - също позитивна. Резултатите от тези инспекции изрично демонстрираха, че България покрива всички критерии за участие в Шенген. За страдание Нидерланската страна избра да не взе участие в тези инспекции ", описа служебният министър председател.

" В този смисъл изразените запаси от премиера на Нидерландия запаси, които се аргументират с неналичието на убеденост по осъществяване на критериите от България за участие в Шенген от България са освен неубедителни, само че и опонират на решенията на всички страни членки и на мнението на Екологичен потенциал ", изясни Донев.

„ Направихме общ обзор на дейностите, подхванати от служебното държавно управление през последните дни и седмици за обезпечаване на поддръжката на нашите сътрудници за участието ни в Шенген. В хода на срещата бяха коментирани и изразените обществено през последните няколко дни позиции на министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте и австрийския канцлер Карл Нехамер срещу приемането на България в Шенген “, сподели още той.

Източник: Българска телеграфна агенция, БНР, Нова тв
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР