Правителството е назначило бившият председател на Комисията за противодействие на

Правителството е назначило бившият председател на Комисията за противодействие на ...

Изненада: Бившият шеф на КПКОНПИ - консул във Валенсия.


Правителството е назначило бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемането на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за генерален консул на България в испанския град Валенсия, съобщава 24 часа.

Решението е взето на закрито заседание на Министерски съвет още преди седмица и вече е публикувано в Правителсвената информационна система.Още по тематаПламен Георгиев вече е редови прокурор 5 авг 2019 12:3033Пламен Георгиев убеден: "Апартаментгейт" - измислен4 авг 2019 09:07127Пламен Георгиев с молба до ВСС: Иска пак да е прокурор1 авг 2019 12:0443

Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден беше одобрена от Народното събрание. Тогава той обясни, че напуска поради лични причини - семейството му е станало обект на атаки, заради замесването на името му в скандала "Апартаментгейт".

Когато проверката на НАП обаче показала, че той не е направил нарушение, Георгиев е решил да напусне поста.

Малко след като той беше освободен като шеф на КОНПИ, на извънредно заседание на ВСС, Георгиев беше възстановен като редови прокурор в специализираната прокуратура.
По публикацията работи: Йордан Бързаков

Източник: dnes.bg