Правителството е назначило бившия председател на Комисията за противодействие на

...
Правителството е назначило бившия председател на Комисията за противодействие на
Коментари Харесай

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев пратен консул във Валенсия

Правителството е назначило някогашния ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за общоприет консул на България в испанския град Валенсия.

Решението на Министерския съвет е било взето на закрито съвещание преди седмица и към този момент е оповестено в Правителствената осведомителна система.

Пламен Георгиев подаде оставка като началник на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден оставката му бе утвърдена от Народното събрание. Той изясни напускането на поста със абсурда с терасата на жилището му в София, върху която съгласно столична община има издигнати противозаконни постройки. Проверка на Национална агенция за приходите посочила, че всичко към приходите и придобиването на парцела на Георгиев е чисто, разгласи тогава той.

Дни, откакто Пламен Георгиев бе освободен от КПКОНПИ, Висш съдебен съвет се събра на изключително съвещание, с цел да го възвърне на работа като прокурор в профилираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август, взеха решение правосъдните кадровици. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на профилираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР