Правителството даде съгласие Управляващият орган на Оперативна програма Региони в

...
Правителството даде съгласие Управляващият орган на Оперативна програма Региони в
Коментари Харесай

Правителството одобри сключването и изменението на договори за финансова помощ с до 10% над бюджета по ОПРР 2014-2020

Правителството даде единодушие Управляващият орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 да подписва и или променя контракти за даване на безплатна финансова помощ в размер до 10 на 100 над избрания бюджет на програмата. Средствата ще се обезпечат от неусвоения финансов запас по Оперативна програма “Регионално развитие” в процеса на договаряне и осъществяване на договорите.

По този метод в точния момент ще бъдат предоговорени освобождаващите се средства и ще се понижи рискът от загуба на неизползвани пари по програмата. В допълнение, това ще обезпечи нарастването на стойностите на подписаните контракти за строителство, чието осъществяване за доста от бенефициентите е мъчно и е под въпрос поради нарастването на строителните материали и създалата се икономическа рецесия.

Договарянето, мониторингът, верифицирането и узаконяването на разноските, както и изплащането на помощта по договорите ще продължи да се прави в сходство с разпоредбите, изискванията и контролните механизми, планувани в програмата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР