Правителственият сайт стана поредната жертва на зачестилите в последно време

...
Правителственият сайт стана поредната жертва на зачестилите в последно време
Коментари Харесай

За предателство към Русия? Хакери отново атакуват България

Правителственият уебсайт стана следващата жертва на зачестилите напоследък хакерски атаки против страници на българската държавна администрация. За случая оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет в неделя, без да дават детайлности за естеството на удара или каквито и да е други детайлности.

Страницата на Министерския съвет през вчерашния ден беше краткотрайно недостъпна вследствие на въпросната хакерска атака. Проверка на Money.bg сподели, че тази заран до уеб страницата към този момент има достъп.

Новината за хакерската атака идва месец, откакто съветската хакерска формация KillNet нападна 14 интернет страници на български институции. Миналата седмица същата организация пое отговорност и за удара против уеб страницата на Държавна организация " Разузнаване " (ДАР).
 Руски хакери нападат веригата за доставки на софтуерните компании
Руски хакери нападат веригата за доставки на софтуерните компании

За това предизвестяват от Microsoft

Предходните удари бяха вид DDoS офанзиви - отвод от услуга в резултат на ориентиране на неестествен трафик на ползване, вследствие на който платформите не устоят на натоварването.

Експертите изясняват, че поредицата от офанзиви против държавни уеб сайтове е по-скоро с пропагандна цел - изпращане на обръщение и гонене на политическата дестабилизация.

На процедура това са страници, играещи ролята на визитка и нападенията против тях не крият основни опасности. Такива обаче може да последват при удар на институции с огромни бази персонални данни, като тези на Национална агенция за приходите и Търговски указател.

През октомври съветски хакери признаха, че стоят зад офанзивата против българските институции и оповестиха идващите си цели. Припомняме, че тогава военният министър Димитър Стоянов обвърза случилото се със замесването на България във гърмежа на Кримския мост.

Руската хакерска формация се похвали с офанзивата си против българските институции в профила си в Telegram.

" Killnet нападна български държавни уеб страници " за изменничество към Русия ". Десет уеб страницата на български държавни организации бяха наранени, в това число този на президента на България.
 Пропуск в сигурността на Apple може да разреши на хакери да управляват вашия iPhone, iPad или Mac
Пропуск в сигурността на Apple може да разреши на хакери да управляват вашия iPhone, iPad или Mac

Експертите споделят, че потребителите би трябвало да актуализират своя програмен продукт още сега
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР