Правителственият самолет Airbus A340, с който германският външен министър Хайко

...
Правителственият самолет Airbus A340, с който германският външен министър Хайко
Коментари Харесай

Германският правителствен самолет закъса, министър лети с военен

Правителственият аероплан Airbus A340, с който немският външен министър Хайко Маас трябваше да излети за Москва, се оказва развален. Ръководителят на немската дипломация отлетя за договарянията със Сергей Лавров с аварийния аероплан А310, оповестява Spiegel.
Изданието отбелязва, че самолетът е имал проблем с хидравликата. За да се избегне забавянето, министърът и делегацията са изхвърчали със аероплан на Военновъздушни сили на Федерална Република Германия, който се употребява за превозването на военнослужещи. В известието се споделя, че Маас е изхвърчал по разписание.
Инцидентите, свързани с механически проблеми, не са необичайност за немския държавен авиопарк. За последната половин години Маас беше заставен 5 пъти да сменя самолетите. Последният сходен случай беше преди седмица. На път за Ню Йорк механически проблеми бяха открити на два лайнера – първо в Берлин, а по-късно и при зареждането с гориво в Рейкявик.
Най-известният случай беше със самолета на канцлера Ангела Меркел. Той се случи на 29 ноември предходната година, когато нейният аероплан на път за Аржентина загуби връзка с наземните служби и се върна на летището. В последна сметка канцлерът излетя за Южна Америка с постоянен полет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР