Правителствените стимули са от особено значение за развитието на пазара

...
Коментари Харесай

Походът на General Motors към електрическите автомобили

Правителствените тласъци са от изключително значение за развиването на пазара на електрическите коли - това съобщи Том Куни, вицепрезидент по световни обществени политики в General Motors, на въпрос на " Капитал " по време на специфичен онлайн брифинг, проведен от Държавния департамент на Съединени американски щати. Компанията си слага амбициозни цели в областта на електрическите автомобили, като през 2019 година оповестиха 300 млн. $ инвестиция в новия модел Chevrolet Bolt EUV, който напълно скоро би трябвало да е на базара.

В своя цех Orion Assembly компанията се стреми да ползва от ден на ден екологични практики, като да вземем за пример да се употребява метанът от депата за боклуци, с цел да се създава сила. Около половината от силата на предприятието идва оттова, а в допълнение имат слънчеви панели от 350 kW.
Инвестиции и проекти
Целта на компанията е да е въглеродно неутрална до 2040 година, като това включва както колите, които се създават, по този начин и активността и оборудванията в заводите. " Това е смела визия, че се движим напред - напълно електрически, с нула излъчвания, и към този момент сме в тази посока ", споделя Куни.

До 2025 година компанията ще показа 30 напълно електрически модела. " Това е единствено след четири години. Те стартират да се появяват в този момент. 30 модела до 2025 година и 40% от моделите на цялата ни компанията единствено в Съединени американски щати ще са с електрически акумулатори до 2025 година Това е скоростта, с която се движим ", посочи той.

Що се отнася до вложенията, Куни изясни, че от 2020 година стартира голяма инвестиция от 27 милиарда $ и по този начин до 2025 година Само през 2021 година финансовите разноски са 7 милиарда $
Правителствени тласъци
Maсовото потребление на електроавтомобили обаче няма по какъв начин да се случи без нужната инфраструктура и присъединяване на страните.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР