Правителствата на Република България и на Република Северна Македония ще

...
Правителствата на Република България и на Република Северна Македония ще
Коментари Харесай

Правителствата на България и Северна Македония със съвместно заседание

Правителствата на Република България и на Република Северна Македония ще проведат взаимно съвещание на 25 януари в Резиденция „ Бояна “ в София.

В рамките на събитието министър-председателят Кирил Петков и министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще беседват на четири очи, ще се проведат встъпително и същинско пленарно съвещание на делегациите на двете страни. Паралелно са планувани съвещания на четирите работни групи, образувани в областите: стопанска система, търговия и иновации; инфраструктура, превоз и свързаност; европейско съдействие – зелен преход и цифрова промяна, и господство на закона; просвета, просвета и обучение и юноша. Среща ще имат също съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия сред Република България и Република Северна Македония по историческите и просветителните въпроси. В края на взаимното съвещание на двете държавни управления ще бъдат подписани двустранни документи, след което министър-председателят Кирил Петков и министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще дадат взаимна конференция за представителите на медиите.

В рамките единствено на една седмица това ще бъде второто значимо събитие за двустранните връзки на България и Република Северна Македония. След визитата на министър-председателя Кирил Петков в Скопие на 18 януари, утрешното взаимно съвещание на двете държавни управления е още една основна стъпка за одобряването на новия разговор сред България и Република Северна Македония. След като със заповед на премиера Петков от българска страна бяха образувани четирите работни групи, утрешните отраслови срещи с участниците от Скопие ще дадат опция да бъде импортиран спомагателен прагматизъм в двустранните диалози. Чрез дейната им активност през идните месеци ще бъде дадена повече гласност на изгодите за жителите на България и на Република Северна Македония от задълбочаването на двустранното съдействие, както и ще бъдат реализирани действителни резултати от съвместен интерес.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР