Правителствата на по-богатите държави трябва да помогнат на по-бедните страни

...
Правителствата на по-богатите държави трябва да помогнат на по-бедните страни
Коментари Харесай

САЩ: Г-20 да помогне на бедните страни за ваксини

Правителствата на по-богатите страни би трябвало да оказват помощ на по-бедните страни да получат достъп до ваксини, с цел да спрат пандемията от Covid-19, съобщи министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелен.
В борбата за подкрепяне на световното икономическо възобновяване от рецесията „ първата ни задача би трябвало да бъде прекъсването на вируса " с имунизиране по целия свят, съобщи Йелен в писмо до финансовите министри на Г-20.
 Pfizer ще доставя на Съединени американски щати над 13 милиона ваксини на седмица Pfizer ще доставя на Съединени американски щати над 13 милиона ваксини на седмица
Pfizer Inc ще доставя над 13 милиона дози от своята ваксина за COVID-19 на седмица на Съединените щати доникъде на март, удвоявайки п...
" Призовавам страните от Г-20 да усилят поддръжката си, с цел да отговорят на високите неудовлетворени потребности на тези начинания. за имунизация е най-силният тласък, който можем да предоставим на международната стопанска система ”, се споделя в писмото.
В същото време държавните управления на страните от Г-20 би трябвало да продължат да оказват основна поддръжка за личните си стопански системи, с цел да се възстановят от пандемичната рецесия, следвайки образеца на Съединени американски щати.
Очаква се Американският конгрес да утвърди избавителния пакет на президента Джо Байдън от 1,9 трилиона $ за стимулиране на стопанската система.
" Трябва да продължим да предоставяме икономическа поддръжка на нашите жители, създавайки мост към края на пандемията, " сподели Йелен.
 Съединени американски щати: За момента всички ваксини против COVID-19 са ефикасни Съединени американски щати: За момента всички ваксини против COVID-19 са ефикасни
Американската администрация по храните и медикаментите съобщи в обновените насоки, оповестени в понеделник, че всички ваксини против...
Тя прикани страните от Г-20 да продължат да подхващат дейности по отношение на и да не отдръпват прекомерно рано поддръжката си.
Американският финансов министър поддържа и предлагането за ориентиране на запаси към страни с ниски приходи посредством валута на МВФ, известна като SDR (Специални права на тираж), което би облекчило напъните им за икономическо възобновяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР