Правителствата на Европейския съюз започнаха днес дебат за това колко

...
Правителствата на Европейския съюз започнаха днес дебат за това колко
Коментари Харесай

ЕС започна дебат за бустерни ваксини за свободно предвижване

Правителствата на Европейския съюз започнаха през днешния ден спор за това какъв брой дълго имунизациите са ефикасни против Covid-19 и дали ще са нужни доказателства за бустер доза, с цел да се поддържа свободното пътешестване в целия блок, защото случаите се усилват, оповестява " Ройтерс ".

Европейската комисия би трябвало да показа предложение тази седмица за съгласуване на свободното придвижване благодарение на пропуски за Covid-19 , откакто Австрия стана първата страна в Западна Европа в понеделник, която още веднъж наложи блокиране след въвеждането на имунизациите.

Координацията на Европейски Съюз по отношение на пропуските , показваща дали притежателят е изцяло имунизиран или има неотдавнашен негативен тест или се е възстановил от зараза, разреши облекчение на ограничавания при трансгранично пътешестване .

Пропуските, които нормално се гледат на мобилни устройства, се издават от обособени страни, само че се признават за пътешестване в целия блок. Сега те от ден на ден се употребяват в доста страни от Европейски Съюз за достъп до закрити пространства като питейни заведения или театри.

Гърция предложи в бъдеще хората да могат да пътуват свободно единствено в случай че са получили втора или трета доза през предходните шест месеца и че бустерните дози би трябвало да се прибавят към информацията, показана в пропуските за Европейски Съюз.

Люксембургският външен министър Жан Аселборн сподели, че е жизненоважно 27-те страни от Европейски Съюз да се спогодят за общ стандарт . Неговата страна нормално приема към 200 000 служащи дневно от прилежащи страни.

" Не можем да имаме разнообразни системи в Люксембург и в Гърция, или в Германия или Франция . Това би било срещу ползите на европейските жители. Те изискват това от нас и това може да бъде направено ", сподели той пред кореспонденти преди среща на Колегите от Европейски Съюз в Брюксел.

Ирландският министър по европейските въпроси Томас Бърн повтори мнението, че цифровите пропуски за Covid на Европейски Съюз, пуснати през юли, би трябвало да продължат да улесняват свободното придвижване .

Германският министър по европейските въпроси Михаел Рот сподели, че бустерните дози към този момент са " на дневен ред ", акцентирайки научни проучвания, които демонстрират, че те в действителност ускоряват имунитета. Той добави: " Дигитален документ за имунизация е от първостепенно значение , само че би трябвало да се основава на научни знания ".
 СЗО чака над 2,2 млн. смъртни случая от Коронавирус в Европа до март
СЗО чака над 2,2 млн. смъртни случая от Коронавирус в Европа до март

Облекченията в континентална Европа към този момент се лимитират, страните разискват наложителна ваксинация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР