Правителствата на Европейския съюз условно се споразумяха в четвъртък за

...
Правителствата на Европейския съюз условно се споразумяха в четвъртък за
Коментари Харесай

ЕС се споразумя за ценовия таван на руския петрол

Правителствата на Европейския съюз условно се споразумяха в четвъртък за горна граница на цените на съветския морски нефт. Идеята за слагане на горна граница от 60 $ на барел, само че съгласно посланик от Европейски Съюз, представен от Reuters, е контрактуван и механизъм за поправяне, с цел да се поддържа тавана с 5% под пазарната цена.

Полша, която настояваше таванът да бъде допустимо най-нисък, има период до през днешния ден да се съгласи със договорката, която би трябвало да бъде утвърдена от всички държавни управления в Европейски Съюз до петък в писмена процедура, сподели дипломатът.
Динамичен ценови таван
Първоначалното предложение на Г-7 от предходната седмица беше за таван на цената от 65 – 70 $ за барел без механизъм за промяна.

Тъй като съветският недопечен нефт Уралс към този момент се търгува по-ниско, Полша, Литва и Естония отхвърлиха това равнище като непостигащо главната цел за понижаване на приходите на Москва и способността ѝ да финансира войната си в Украйна.

Таванът на цената е избран на 60 $ с наредба да се поддържа с 5% под пазарната цена за съветския недопечен нефт, въз основа на данни на МАЕ “, сподели дипломатът от Европейски Съюз. Прегледите на равнището на тавана на цените ще се вършат на всеки два месеца, споделиха дипломати от Европейски Съюз.
Решението на Полша?
„ Полша има време до 16:00 ч. централноевропейско време да се съгласи. Ако го направи, ще има писмена процедура за приемане до на следващия ден “, сподели дипломатът.

Полски дипломати споделиха, че консултациите с Варшава не престават.

Дипломати от Европейски Съюз споделиха, че Литва и Естония, които са подкрепили натиска на Полша за слагане на тавана допустимо най-ниско, също са съгласни с ограничаването от 60 $. Руският недопечен нефт Уралс се търгуваше за 70.3 $ за барел през днешния ден.
Морски застраховки
Таванът на цените на Г-7 за съветския морски недопечен нефт би трябвало да влезе в действие на 5 декември, заменяйки по-строгата безапелационна възбрана на Европейски Съюз за закупуване на съветски морски недопечен нефт, като метод за отбрана на международните доставки, защото Русия създава 10% от международния петрол.

Идеята за налагане на ограничаването на Г-7 е да се забрани на транспортните, застрахователните и презастрахователните компании да обработват товари с съветски недопечен нефт по целия свят, в случай че не се продава на цена, по-ниска от тази, избрана от Г-7 и нейните съдружници.

Тъй като основните корабни и застрахователни компании в света са основани в страните от Г-7, таванът на цените би затруднил доста Москва да продава петрола си на по-висока цена.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениРегулации 76 Европейски Съюз се споразумя за ценовия таван на съветския нефт Компании 68 Eurobank придобива още 13.4% от Hellenic Bank Енергетика 640 Цената на газа в България пое внезапно нагоре Политика 336 ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия дефинитивно върнаха хартиената бюлетина Компании 11131 Собственикът на „ Хиполенд “ построява ритейл парк за €15 млн. в Добрич Индустрии 10234 Бизнесът с изнесени услуги в България набъбна с 10 000 души Компании 6862 Rolls-Royce сполучливо тества водороден мотор Крипто 5850 Още две огромни криптокомпании стопират работа Всички новиниОще от РегулацииВиж всичкиК
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР