Правителствата на двете държави уговарят споразумение, което ще създаде турски

...
Правителствата на двете държави уговарят споразумение, което ще създаде турски
Коментари Харесай

Обсъждат създаването на турски училища в Германия

Правителствата на двете страни уговарят съглашение, което ще сътвори турски учебни заведения в най-голямата страна в Европейски Съюз. Според новите оферти те ще бъдат ситуирани в Берлин, Кьолн и Франкфурт.
Германското държавно управление води интензивни договаряния с Анкара по отношение на проектите за основаване на турски учебни заведения в Берлин, Кьолн и Франкфурт, оповестява всекидневникът „ Зюддойче Цайтунг ”.
Това са три от петте най-големи градове в Германия, в които има доста население от турски жители и германци с турски генезис, напомня БГНЕС.
Потенциалното съглашение би работило по същия метод, с помощта на който в Турция са основани три немски учебни заведения - в Анкара, Истанбул и Измир.
През 2018 година турското държавно управление спря закриването на немското учебно заведение в Измир, поради приключване на лиценза му за работа.
Преговорите, в които са взели участие федералното държавно управление на Германия и федералните администрации, виновни за учебните заведения, не престават от предишното лято и сега планът за съглашение се преглежда.
Според външното министерство плануваното съглашение с държавното управление на президента Реджеп Тайип Ердоган в този момент е ориентирано към " обезпечаване на правна рамка за немските учебни заведения в Анкара, Истанбул и Измир ".
Според „ Зюддойче Цайтунг ” препоръчаните турски учебни заведения в Германия ще работят като заместващи учебни заведения. Въпреки че на тези частни учебни заведения ще бъде разрешено да избират способи на преподаване и да наемат чиновници, те ще оферират образователно наличие, което е еквивалентно на това в държавните учебни заведения. Те ще изискват утвърждение на страната и ще се подчиняват на съответните държавни закони.
Близо 3 милиона души с турски корени живеят в Германия, половината от които имат немско поданство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР