Правителствата и политиците по света използват вратичка в начина, по

...
Правителствата и политиците по света използват вратичка в начина, по
Коментари Харесай

Активисти обвиняват Facebook в двоен стандарт в регулациите на политиците

Правителствата и политиците по света употребяват малка врата в метода, по който Фейсбук управлява несъответствуващата активност, с цел да фалшифицира публичната поддръжка и да упражнява тормоз върху съперниците.

Разследване на The Guardian, основано на вътрешни документи и показанията на някогашен академик в центровете за данни във Фейсбук, Софи Джанг, демонстрира по какъв начин компанията взема решение изборно да предприеме дейности в тази тенденция. Фейсбук бързо се приспособява в регулирането на координирани акции за повлияване на политиката на развити страни и международни сили като Съединени американски щати, Южна Корея и Тайван, до момента в който анулира целите или просто пренебрегва известията за сходна активност в по-бедните страни и страните от третия свят като Афганистан, Ирак, Мексико и огромна част от латинска Америка.

„ Във Фейсбук се нанасят доста вреди, на които не се реагира, тъй като не се смита за задоволително огромен PR риска, който Фейсбук ще поеме “, сподели Джанг пред The Guardian. „ Разходите не се поемат от Фейсбук. Те се поемат от по-широкия свят като цяло. “

Пропускът, разпознат от Джанг, се отнася до потреблението на страници за основаване на подправени поддръжници, употребявани от държавните управления, с цел да наподобяват известни и да подлагат на критика съперниците си. Въпреки че Фейсбук категорично не разрешава на хората да имат повече от един акаунт, всяко лице може да сътвори голям брой страници със сходни имена и еднообразно наличие. Страниците във Фейсбук, както добре знаем, се употребяват за показване на компании, благотворителни организации, организации с нестопанска активност или други фондации, само че след основаването им елементарно могат да бъдат изменени по подобен метод, който да ги прави да наподобяват самостоятелни една от друга, въпреки и да обслужват една и съща PR политическа акция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР