Правим проверка на помощното училище в търговищкото село Давидово, за

...
Правим проверка на помощното училище в търговищкото село Давидово, за
Коментари Харесай

МОН ще провери училище, затворено през 2009 г., за което продължават да се отпускат пари

Правим инспекция на помощното учебно заведение в търговищкото село Давидово, за което имаме информация, че не се стопанисва добре. Това разгласи пред публицисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по отношение на изнесена информация в общественото пространство, че за помощното учебно заведение в село Давидово, което е затворено още през 2009 година, не престават да се отпускат средства за поддръжка, а имуществената постройка на образователното заведение не се стопанисва.

,,За страдание имаме огромен брой учебни здания, най-вече общински, само че и държавни, които са освободени вследствие на закриване и оптимизация на учебната мрежа. Тези здания се поддържат от по този начин наречените „ приемащо учебно заведение “, което е по заповед. Директорът на това учебно заведение е виновен за запазване на имуществото. Не дребна част от постройките се поддържат и от районните ръководства по образованието'', изясни министър Вълчев.

,,Там, където е налице инвеститорски интерес, се стартират дейности за тяхната продажба, в случай че няма вероятности да се трансформират демографските трендове и няма потребност от просветителната инфраструктура'', означи той.

,,В дребните обитаеми места обстановката е най-вече такава. Училищата, които са към Министерството на образованието и науката, в това число и това, което стопанисва въпросното учебно заведение в село Давидово, получават една условна добавка за поддържане на тези учебни заведения. Това не са целеви средства. Това са спомагателни средства. Директорът не е длъжен да ги разходва за тази цел, само че е длъжен да опази това имущество. Правим инспекция все още, може би до една седмица ще имаме информация за случая. Имаме първични данни, че имуществото не е било добре стопанисвано, само че шефът не е нарушил бюджетните разпоредби'', добави просветителният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР