Правилата за влизащите у нас от чужбина отново претърпяха промяна.

...
Правилата за влизащите у нас от чужбина отново претърпяха промяна.
Коментари Харесай

България връща забраната за влизане от Северна Македония

Правилата за влизащите у нас от чужбина още веднъж претърпяха смяна. С нова заповед здравният министър Кирил Ананиев върна възбраната за влизане на лица от Северна Македония, само че пък позволи влизането без карантина от Босна и Херцеговина и Черна гора. Двете промени са препоръчани от основния държавен здравен контрольор след оценка на епидемиологичната конюнктура и риска от разпространяване на COVID-19 у нас, показват от Министерство на здравеопазването.

От Министерство на здравеопазването оповестиха, че се вкарва 14-дневна наложителна карантина за лица, идващи у нас от Северна Македония, като пропуснаха да упоменат общата възбрана за влизане. От самата заповед излиза наяве, че карантината в действителност ще важи за хората, които по изключение могат да влизат на наша територия - български жители, членове на техни фамилии, лица със статут на дълготрайно пребиваващи у нас, медицински лица, филантропични служащи и други

Според последния вид на заповедта от през днешния ден у нас могат да влизат лица от Европейски Съюз, Англия, Шенгенското пространство, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора. 14-дневна наложителна карантина има за всички трети страни без Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора, както и за Швеция, Англия, Ирландия, Белгия, Португалия, Испания, Малта и Италия.

По-рано стана ясно, че Северна Македония от през днешния ден вкарва още веднъж карантина. Властите възвърнаха най-малко краткотрайно полицейския час поради многото нови случаи на ковид в страната. От през днешния ден е лимитирано придвижването на жителите в югозападната ни съседка от 21 ч. вечерта до 5 ч. сутринта. В Скопие, Куманово, Щип, Тетово и още няколко общини мярката ще е в действие до понеделник. През уикенда за по-голямата част от страната придвижването ще е лимитирано още от 16 ч. В неразрешените часове ще продължат да работят магазини за хранителни артикули, аптеки и заведения за хранене, осъществяващи доставки. 

Рекордните 120 новозаразени с COVID-19 за последното денонощие регистрира Министерството на здраевопазването. Това разгласи здравният министър Венко Филипче, представен от БГНЕС.  Негативната наклонност от сериозен растеж на заболелите в последните дни стартира в последните дни, което наложи и връщането на карантината. Най-много са болните от ковид в Скопие. Филипче изясни повишаването на инфектираните с неспазването на ограничаващите ограничения от огромни групи хора.

Най-много са новите случаи на заразата в Скопие – 67, в Куманово - 19 и Щип - 16.

Общият брой назаразените с ковид от началото на епидемията е 2611,  жертвите са 147, а излекуваните - 1621. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР