Правилата за въвеждане на системата Бонус- малус при застраховката гражданска

...
Правилата за въвеждане на системата Бонус- малус при застраховката гражданска
Коментари Харесай

Предложението на КФН: И шофьорът, и собственикът на колата са в системата бонус-малус

Правилата за въвеждане на системата „ Бонус- малус ” при застраховката гражданска отговорност към този момент са подготвени и стартира публичното им разискване.
Предложението към този момент е оповестено на уеб страницата на Комисията за финансов контрол (КФН). Припомняме, че при представянето на предлагането за системата " бонус-малус " през 2018 година, КФН даде обещание по-евтина Гражданска отговорност. И обещанието, и самото предложение обаче не бяха посрещнати с доверие от страна и на застрахователите.
Според настоящето предложение клас „ бонус-малус ” ще се дефинира за всеки притежател на кола, без значение физическо или юридическо лице и то за всеки обособен негов автомобил. Носители на " Бонус-малус " класа са на независимо съображение притежателят и водачът на автомобила.
Предлага се притежателят да бъде притежател на класа за " бонус-малус " за всяка обособена кола. По подобен метод осъществените нарушавания с съответния автомобил няма да натоварват други коли, притежавани от същия притежател и ще се избегне резултатът на разпростиране.
" Предлага се " бонус-малус " класът на лидера да се дефинира все още на регистриране в застрахователната лавица, като се регистрират административните нарушавания и закононарушения, открити с влезнали в действие наказателни постановления, фишове, електронни фишове и присъди все още на вписването в застрахователната лавица ", пишат създателите на системата. Предложението е при първо регистриране в застрахователна лавица лидер, за който няма информация за влезнали в действие такива актове за налагане на санкции да се дефинира базов " безпристрастен " клас за " бонус-малус ".
При превишаване на скоростта в обитаемо място с сред 21 и 30 км/ ч. се прибавя 1 точка към класа ни. Шофирането с алкохол над 0,8 промила ще носи 5 спомагателни малус точки.
При покупка на кола новият притежател ще бъде с безпристрастен клас по „ бонус-малус ” системата. Но, с цел да няма злоупотреби и фиктивно прекачване, в случай че един автомобил още веднъж бъде платен от остарелия си притежател, ще се взема поради насъбраните „ бонус-малус ” точки от предходния интервал.
Профилът ни ще се дефинира единствено на база на нарушаванията, осъществени след 1 януари 2020 година А действително ще плащаме застраховка съгласно досието си от януари 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР