Правилата на баскетболната игра бяха разяснени в забавна анимация, изработена

...
Правилата на баскетболната игра бяха разяснени в забавна анимация, изработена
Коментари Харесай

Българска анимация разяснява правилата в баскетбола

Правилата на баскетболната игра бяха разяснени в занимателна анимация, направена от най-награждавания учебен уебсайт в страната Ucha.se по поръчка на Българска федерация по баскетбол. Това е второто в поредицата от шест видеа, чиято цел е разпространение на баскетбола измежду учащите в България. Анимацията беше оповестена през днешния ден в безплатната секция " Ценно и забавно " на платформата Ucha.se. Инициативата е финансирана от баскетболната федерация с план към ФИБА Европа.

От оповестеното през днешния ден видео учениците схващат, че им би трябвало единствено една топка и два тима от по 5 индивида, с цел да стартират баскетболния дуел. " Всеки тим се пробва да вкара топката в коша на съперника. Около всеки панер пък има линия на 6.75 метра разстояние, описваща дъга към него. Успешната пукотевица, до момента в който си в границите на това поле, ти носи 2 точки. Ако си отвън него и вкараш - това са 3 точки. По-трудно е, само че пък и премията е по-голяма ", се споделя в анимацията, която по занимателен метод коментира детайлно и вероятните неточности и нарушавания в баскетбола.

В края на септември беше оповестено и първото баскетболно видео в Ucha.se, което срещна българските възпитаници с главните аргументи да практикуват известната игра. От него стана ясно по какъв начин баскетболът въздейства върху физическото развиване на децата и какви значими житейски умения възпитава в тях. До края на годината ще бъдат оповестени и останалите 4 видеа от поредицата.

Ucha.se e онлайн платформа с всички уроци за учебно заведение от 1. до 12. клас на понятен и забавен език, а баскетболът е първият спорт, който ще бъде показан в нея. Очаква се посредством уеб страницата на Уча.се и обществените мрежи на платформата баскетболните видеа да доближат до над 900 000 регистрирани възпитаници, родители и учители и още хиляди хора в страната.

Видеото вижте тук:

Първото видео вижте тук:
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР