Правила за управлението и паркирането на електрическите тротинетки в града

...
Правила за управлението и паркирането на електрическите тротинетки в града
Коментари Харесай

Правила за ползване на тротинетки в Пловдив

Правила за ръководството и паркирането на електрическите тротинетки в града ще сътвори Община Пловдив.

Това реши Общественият съвет за възстановяване качеството на въздуха, който заседава през днешния ден под управлението на зам.-кмета по екология Анести Тимчев. В разпоредбите ще бъдат разказани и методите за надзор, които локалната власт ще упражнява при нарушавания.

„ Осигуряване на скоростно напредване на градския превоз – това е една от ограниченията, с които да ограничим трафика в центъра, респективно и нездравословните излъчвания. Затова на идващото съвещание на Обществения съвет ще участват специалисти, с които да обсъдим по какъв начин би могло да се осъществя сходно напредване “, съобщи Тимчев по време на днешното съвещание.

Зам.-кметът предложи по време на Европейската седмица на подвижността, от 16 до 22 септември, да се вкара експериментален модел за бързо придвижване на градските автобуси, поощряване потреблението на различен превоз и ограничение на автомобилния трафик, с цел да се направи разбор. Той ще помогне при въвеждането на разнообразни ограничения за запазване чистотата на атмосферния въздух.

Съветът поддържа и инициираната от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ смяна в Наредба №2 за организацията на придвижване. Според смяната паркирането тук-там, не предопределени за това, и увреждането на общинска земя ще бъде глобено. Предстои до 2 седмици текстът да бъде качен за мнения на уеб страницата на Община Пловдив.

Ще бъде проведена и среща с представители на огромни търговски вериги в града, с цел да се разиска вид за прилагане на паркингите им от жители през нощта.

Следващото съвещание на Общинския съвет за възстановяване качеството на въздуха ще бъде през авгу
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР