Прави скрийншот на отворен банков сайт, за да имитира фонаКражбата

...
Прави скрийншот на отворен банков сайт, за да имитира фонаКражбата
Коментари Харесай

Вирус краде банкови данни с хитра тактика

Прави скрийншот на отворен банков уебсайт, с цел да имитира фона

Кражбата на банкови данни и след това на пари е доходоносно занятие за киберпрестъпниците (снимка: CCO Public Domain)

Новооткрит злоумишлен програмен продукт под името Amavaldo употребява скрийншоти и други уловки, с цел да кра де данни, свързани с банковите сметки на жертвите, сигнализира компанията за сигурност Eset.

Освен че прави скрийншоти, банковият троянец дава на атакуващите достъп до уеб камерата на жертвата, улавя натискания на клавиши, изтегля и започва стратегии, лимитира достъпа до банкови уеб сайтове.
още по тематиката
Amavaldo събира данни за компютъра, както и за методите за отбрана на онлайн заплащанията и банковите приложения – да вземем за пример, ревизира за антивирус с такива функционалности.

Откривайки отворен уебсайт на банка, Amavaldo прави екранна фотография на десктопа, която се употребява за преструване на декор. След това програмата демонстрира на потребителя изскачащ прозорец, където той е задължен да вкара банкова информация.

По този метод жертвата не може да взаимодейства с никакви детайли от статичния декор – единствено изскачащият прозорец е деен. Престъпниците даже изключват някои клавишни комбинации, тъй че потребителят да не може да премине към различен развой.

Amavaldo употребява обществено инженерство за реализиране на своите цели. Злонамереният програмен продукт открива отворен банков уебсайт, упорства потребителят незабавно да вкара информация за кредитна карта или банкова сметка в изскачащ прозорец и я изпраща на сървъра на киберпрестъпниците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР