Прави се ревизия на състоянието на община Благоевград. Когато е

...
Прави се ревизия на състоянието на община Благоевград. Когато е
Коментари Харесай

Новият кмет на Благоевград започна ревизия на финансовото състояние на общината

Прави се проверка на положението на община Благоевград. Когато е подготвена, ще сме наясно с цялата картина.

Това сподели пред публицисти новият кмет на Благоевград Румен Томов, представен от Българска телеграфна агенция. Резултатите от проверката ще бъдат оповестени обществено, добави той. Въпреки че данните от проверката ще станат обществени едвам откакто бъде приключена, по думите на Томов сега общината е в извънредно затруднено финансово положение. Новият кмет разгласи, че ще бъде закрита една от общинските компании. След като завърши анализът на положението на общината, както и за работата и разноските на обособените звена, е допустимо да бъдат закрити още една или две общински компании, счита той.

Новият кмет на Благоевград встъпи в служба

На конференцията Томов изясни, че има подготвена конструкция на общинската администрация, само че с цел да влезе тя в деяние, би трябвало да има определен ръководител на Общинския съвет. Това се чака да стане на съвещанието, планувано за края на ноември, откакто на първата сесия общинските съветници не избраха ръководител. На конференцията стана известно, че екипът на Румен Томов ще е с четирима заместник-кметове.

Атанас Камбитов с последно "Сбогом " като кмет

До момента няма подадени молби за овакантяване на хора от общината, сподели новият кмет във връзка с предстоящите кадрови промени. Томов означи, че не може да остави структурите на общината да работят без фрагменти. Хората са привикнали, че щом идва нов кмет, се сменя всичко наред и се поставят нови хора, само че дали тези хора могат да работят или не, дали са на точното място, не съм последовател на тези теории, сподели кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР