Прави ми впечатление ниската юридическа култура на обществото. Това, че

...
Прави ми впечатление ниската юридическа култура на обществото. Това, че
Коментари Харесай

Политолог: Българското общество не иска правосъдие, а възмездие

Прави ми усещане ниската юридическа просвета на обществото. Това, че обвиненият е чужденец още повече наля масло в огъня. 12 години няма да трансформират неговото държание. Не мога да бъда арбитър в този случай. Това разяснява политологът проф. Антоний Тодоров в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия.

„ Българското общество не желае правораздаване, а отмъщение. Целта на съдията е не да чете закона, а с присъдата си да даде социална правдивост. Обществото не видя това “, сподели политологът доцент Стойчо Стойчев.

Той добави, че съдията Калин Калпакчиев е главният критик на претендентът за основен прокурор Иван Гешев и това правосъдно решение е обвързано с този избор. Според Стойчев е можело да се изчака с това решение, с цел да не се подклаждат нови кавги. Най-малкото това съвещание е можело да се отсрочи.

Политолозите разясниха и така наречен шпионският скандал. Стойчо Стойчев разкри, че е съвсем сигурен, че абсурдът поражда, след посещаване в американското посолство, а вялата реакция на съветското посолство демонстрира, че също са знаели. Той вижда в целия случай добре дерижиран сюжет.

„ В момента огромната борба е сред групата на Иван Гешев и групата, искаща да смъкна ГЕРБ от власт “, уверен е Стойчев.

„ Кампанията за кмет на София се опорочи. В момента ГЕРБ има политическа надмощие “, добави Тодоров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР