Правец. 17 години MozArt фестивал дава сцена на млади български

...
Правец. 17 години MozArt фестивал дава сцена на млади български
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: MozArt фестивал стимулира младите български творци

Правец. 17 години MozArt фестивал дава сцена на млади български актьори и сформира, подтиква създателите да основават нови творби. Всеки от нас, без значение в коя професионална сфера се развива, знае какъв брой значима е подадената ръка, която дава кураж и подтиква да разгърнеш капацитета си. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Правец 17-ото следващо издание на фестивала. Това оповестиха от прессекретариата на президента .

„ 17 години визиите ни за приятни летни вечери, за просвета, виртуозни осъществявания, доста гений непроменяемо се свързват с живописния Правец и MozArt фестивал ", акцентира Илияна Йотова и благодари на уредниците от съдружие „ Моцартови празници " и сътрудниците им за безкрайната упоритост и сила.

Вицепрезидентът съобщи, че България е дребна страна, само че с доста огромни гении, които я популяризират и заслужават повече внимание и поддръжка от страната и обществото. „ С предстоящата смяна и нова сила ще го реализираме ", посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът акцентира жаждата за просвета в българското общество: „ След рухването на най-тежките ограничавания огромните опашки не бяха пред моловете, а пред театрите, оперите, кината “.

Илияна Йотова цитира думите на младата цигуларка Кристина Хинова от „ Drop Down Community ", че не всичко е изгубено и желае културата в България да се развива. „ Тези думи дават вяра и зареждат с неимоверна сила да работиш и помагаш в тази посока “, уточни вицепрезидентът.

Тазгодишният MozArt фестивал е с фокус върху дамите композитори, защото към момента не е реализирано тъждество сред дамите и мъжете композитори. Фестивалът започва със международната премиера „ Каменният гуляй " - забавен и актуален прочит на операта „ Дон Жуан ", извърнат към проблемите на съвремието и опустошителната роля на индивида.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР