Практиката държавните дружества да си купуват автомобили, от които нямат

...
Коментари Харесай

"Ако едно Ауди с пазарна оценка 5000 лв. е толкова голям проблем, може и пеш да ходим"

" Практиката държавните сдружения да си купуват коли, от които нямат потребност, е прекъсната от 2009 година " Това сподели зам. районният министър в оставка Николай Нанков в понеделник по време на т.нар парламентарна комисия по проверка на Мая Манолова. Той се възмути от въпрос на депутата от " Демократична България " Антоанета Цонева във връзка

Въпросът породи по отношение на полемика по отношение на ВиК бранша и неговото ръководство. " Смятате ли, че на фона на ниските заплати в бранша, неналичието на вложения и неприятната инфраструктура, закупуването на Audi A8 от " ВиК Варна " без да има потребност, след което минава за прилагане от принципала, е добър образец за прилагане на обществен запас? ", попита Цонева.

В отговора си Нанков искаше да трансферира отговорността за пазаруването на скъпи коли към Българска социалистическа партия и надлежно - че aвтомобилът е платен по време на Тройната коалиция. Това обаче не е правилно - автомобилът е платен точно година, откакто ГЕРБ идват на власт - през 2010 година, удостовери " Капитал " през два самостоятелни източника.

Твърденията на някогашния зам.-министър за цената на автомобила също го подценяват в пъти. Историята е дребна, само че кардинална. В последните дни, в обстановка на разтърсена власт, представители на ГЕРБ прекомерно постоянно изкривяват обстоятелствата, а въпросът с аудито на Нанков е просто образец от серията.
Кой пазари
Николай Нанков взе думата и отбелязва, че тематиката за колата станала известна след питане по Закона за достъп до социална информация от " Капитал ", като напълно дребен и нищожен подробност е, че запитването си беше естествен въпрос до пресцентъра.

Тук обаче стартират по-съществените проблеми в изявлението.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР