Практично, екологично, бързо и с полза за здравето - това

...
Практично, екологично, бързо и с полза за здравето - това
Коментари Харесай

Нови придобивки за велосипедистите в София

Практично, екологично, бързо и с изгода за здравето - това са единствено част от преимуществата на колоезденето, което все по-често става предпочитан начин за напредване на градския човек. С непрекъснато възходящия брой на велоентусиастите в София е отлично, когато виждаме и доказателства, че градската администрация демонстрира грижа и предпочитание да разпространява и стимулира  този метод на напредване.

Пилотен план на столичната община Триадица демонстрира доста добър пример в тази посока. Стойки за полеви ремонт на колела са сложени на две места в София, както показа на страницата си във Facebook кметът на региона Димитър Божилов, който се надява „ самодейността да стане заразна ”.



Съоръженията са инсталирани тук-там „ контактни с велоалеи ” и са съобразени с огромния трафик на колела и хора. Едната велостойка е на метростанция " НДК " - на бул. “Патриарх Евтимий ” и бул. “Витоша ”, а другата на входа на Южния парк на бул. “Витоша ” и ул. “Бяла църква ”.

„ Инструментите са комфортни и практични, привързани с дълъг кабел към оборудването, което ги прави лесни за приложимост. Ръчната помпа е подобаваща освен за колела, само че и за помпане на гуми на инвалидни и бебешки колички ”, показва Божилов.

Голяма верига за доставка на храна е поела ангажимент в границите на една година да поддържа и възвръща вреди по оборудванията, при положение на вандалски прояви и при повреди след приложимост.

Съоръженията са подаяние от магазин “Велопойнт ”, които „ работят интензивно за популяризирането на колоезденето като метод на напредване и живот ”, уточнява районният кмет и приканва жителите и велообщността да бъдат бдителни за нападения по уредите. „ Практиката демонстрира, че първо “изчезват ” инструментите, тъй че се надявам да не бъдат откраднати ”, показва още  Божилов.

„ Желая на всички на-две-колела здраве и безаварийни пътувания! ”, приключва поста си районният кметът на Триадица и ние се причисляваме към пожеланието му.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР