Практическо занятие за безопасно шофиране се проведе вчера на писта

...
Практическо занятие за безопасно шофиране се проведе вчера на писта
Коментари Харесай

Учат полицаи как се кара патрулка СНИМКИ

Практическо занимание за безвредно шофиране се организира през вчерашния ден на писта „ Дракон “ в село Калояново. Участие в него взеха чиновници – водачи на коли със специфичен режим и осъществяващи патрулно-постова активност, от всички районни ръководства и секторите „ Пътна полиция “ и „ Специализирани полицейски сили “ към пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи. По време на теоретичната част бяха припомнени главните правила за напредване по пътищата и разисквани разнообразни обстановки от служебната процедура при прекосяване през общоприетоо или кръгово кръстовище с по-висока от допустимата скорост.

Акцентът бе подложен върху нуждата от нараснало внимание и подготвеност за отбягване на рискови обстановки при ръководство на служебните полицейски коли, без значение от това, че според Закона за придвижване по пътищата те са със специфичен режим и е възможно да се движат в неразрешена посока; с по-висока скорост от позволената за даден участък; да минават при забранителен сигнал на светофарна уредба или без да стопират при съществуване на пътен знак; могат да бъдат паркирани или да престояват на неразрешени места и така нататък От началника на отдел „ Административен “ присъстващите бяха осведомени с текста на обява „ Предвидимото е предотвратимо “ от Националната асоциация на полицейските началници, имаща отношение към обсъжданата тема.

За втора поредна година в лекцията се включи и 18-кратният първенец на България по авто спорт Илия Царски. Сред професионалните препоръки, които насочи към полицейските чиновници, бе да обръщат съществено внимание за вярна позиция в седнало състояние и метода на захващане на кормилото, познаването на другите типове пътни настилки, опциите за реагиране при хлъзгав или влажен път, осъществяване на завой с висока скорост, отбягване на удар при блокиране на спирачките и други Едновременно с нуждата от преодоляване на повишилия се адреналин при основала се рискова обстановка за самия лидер на автомобила, той посочи и значимата роля на пътуващия на предна дясна седалка, който доста постоянно играе ролята на навигатор и подкрепя водача. Илия Царски подсети и, че когато служебните коли са с включени звукова и светлинна сигнализация от време на време провокират непредвидими реакции у другите участници в придвижването.

Своя опит националният първенец показа на пистата, където дружно с полицейските чиновници оттренираха разнообразни обстановки от работното им всекидневие, свързани с нужда от шофиране с по-висока скорост.

Практическото занимание на писта „ Дракон “ бе финален стадий от проведено в интервала 8 - 15 октомври образование на територията на Международен панаир - Пловдив. В него на чиновници от регионалната дирекция с пълномощия за надзор на придвижването съгласно Закона за придвижване по пътищата бе обърнато особено внимание за съблюдаване на разпоредбите за сигурност по време на работа. Трите съществени тематики, които бяха прегледани са: държание при опазване на местопрестъпление при катастрофа; избор на място, отделяне на контролно-пропусквателен пункт по отношение на териториалната опция и дейности при осъществяване на профилирана интервенция по метода „ Широкообхватен надзор “ и предварителна защита на пътнотранспортния травматизъм с присъединяване на чиновници с персонални и полицейски коли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР