ПП Движение Да България“ изразява своята остра тревога от публичното

...
ПП Движение Да България“ изразява своята остра тревога от публичното
Коментари Харесай

ДаБГ за премиера и случая Скрипал: Отделя ни от ЕС, за да въведе авторитарно управление

Политическа партия „ Движение Да България “ показва своята остра паника от общественото разграничение на министър-председателя Бойко Борисов от консолидираната обща позиция на държавните и държавни ръководители на страните от Европейския съюз по отношение на осъществената офанзива с нервнопаралитичен газ на територията на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия. 

Това се споделя в позиция на Да България във връзка настояването на премиера за доказателства по случая с някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия. По думите му през вчерашния ден на съвещанието на Европейския съвет той е изискал доказателства, отвън формулировката на английския министър-председател Тереза Мей за „ висока степен на възможност “, че зад случая стои Москва. „ Всички имаме вяра на Англия, само че споделих и своите позиции, припомних и обвиняванията против Саддам Хюсеин за потреблението на химическите оръжия - Тони Блеър се извини по-късно, само че нещата бяха свършени “, сподели Борисов. 

В декларацията на Да България се споделя още: 

Поведението на премиера съставлява явен знак на отвод от взаимност от страна на България с останалите европейски сътрудници в извънредно внимателен за Европейския съюз и НАТО миг. Подобен акт подкопава така и така отслабеното доверие, което сътрудниците ни имат към нас. То слага под въпрос действителната принадлежност на България към Европейския съюз и НАТО, както и цялостното развиване на страната ни като европейска демократична страна.

Поведението на министър-председателя по време на Европейския съвет в Брюксел е още по-смущаващо на фона на неналичието на каквито и да е дейности от негова страна и от страна на държавното управление и на способените правоохранителни органи против антидемократичната и антиевропейска агитация, провеждана в България посредством псевдо медии и уеб сайтове за дезинформация и подправени вести, някои следени от Делян Пеевски, а други намерено свързани с съветските стопански политически ползи. Особено скандалното е, че тези „ медии “ се финансират частично със средства от държавния бюджет и европейските фондове.

Поведението на Борисов в Брюксел става след решението на държавното управление да влага десетки милиони лв. в поддръжката на българската бойна авиация от Русия, запазвайки нашата обязаност с съветския военно-промишлен комплекс, както и с опитите за възкресяване на корупционния план „ Белене “.

Действията на Бойко Борисов на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел са мотив да бием паника, че в страната се организира целенасочена и широкомащабна дезинформационна акция, целяща да срине поддръжката на българското общество за демокрацията като форма на социална организация и да настрои жителите против принадлежността на България към Европейския съюз, като сътвори предпоставки за определяне навън властническо ръководство.

Предвид на тези повече от тревожни трендове, Политическа партия „ Движение Да България “ ще продължи напъните си за консолидиране демократичната общественост и за образуването на мощен политически съюз, които да сплоти всички, които откровено отстояват полезностите на демокрацията и са решени да пазят мястото на страната ни в Обединена Европа и Свободния свят. 

Чужди медии пък оповестиха, че България е част от страните в Европейския съюз, които обмислят да изгонят съветски дипломати от солидарност  към Англия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР