Позовавайки се на неясна политика за поправки, която може и

...
Позовавайки се на неясна политика за поправки, която може и
Коментари Харесай

Apple отказа да поправи повреден в YouTube ревю iMac Pro

Позовавайки се на неразбираема политика за ремонти, която може и да е противозаконна, Apple отхвърли да поправи чисто нов iMac Pro , който беше развален по време на видеоклип в YouTube – даже и за сметка на потребителя. Според Линус Себастиан от канала на Linus Tech Tips, който има 5,6 милиона клиенти, Apple съобщила, че нормално не поправя Mac, който е бил отворен от консуматор.

Именно за тази политика Apple и други софтуерни компании бяха предизвестени неотдавна от Федералната комерсиална комисия, защото тя е противозаконна според Закона за гаранциите.

В последния си видеоклип, който към този момент е бил гледан над 1,4 милиона пъти , Себастиан изяснява, че iMac Pro е развален в края на януари. При повторното сглобяване стъкленият екран е изтърван, което напуква екрана и по необясними аргументи зареждането и логическата платка може да се нуждаят и от замяна. Себастиан признава, че той е развалил компютъра, само че отбелязва, че продуктите се повреждат по нехайство от потребителите от самото начало и декларира, че е подготвен самичък да заплати за ремонта.

Независимо от това, Apple два пъти отхвърля да поправи машината , която коства 5000 $. Когато екипът му в началото се свърза с Apple онлайн, им бива казано, че „ако Mac се разглобява от някой различен с изключение на оторизиран механик, нормално не можем повече да го обслужваме“. Въпреки това предизвестие, неговият Apple Store приема компютъра за корекция, единствено с цел да го върне няколко дни по-късно, казвайки, че Apple няма да изпрати аварийни елементи. След това магазинът предлага да трансферира iMac Pro на оторизиран от Apple сервиз, само че локалният магазин на Себастиан явно няма позволение, с цел да поправи този модел.

Положението на Себастиан се усложнява до известна степен и от местонахождението му: той е в Съри, Британска Колумбия – канадски град, който се намира тъкмо до границата на Съединени американски щати в щата Вашингтон. Следователно, законите за гаранциите и поправките в Съединени американски щати не се ползват, тъй че макар възбраните на Закона за гаранциите, канадските закони са тези, които ще уреждат разногласието.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР