Познавам бизнесмени, които сами поддържат профилите на компанията си в

...
Познавам бизнесмени, които сами поддържат профилите на компанията си в
Коментари Харесай

Те ви харесват, бъдете позитивни!

Познавам предприемачи, които сами поддържат профилите на компанията си в обществените медии. Най-честият въпрос, който ми задават е по какъв начин да се оправят с отрицателните мнения. Според проучване, оповестено в Международния вестник за маркетинг проучвания, когато хората чуят положителни неща за една компания, е по-вероятно да създадат покупка. Интересно е също, че хората са по-скептични във връзка с негативизма към един бранд, който към този момент харесват.

Защо да промотираме позитивизъм?

Позитивизмът се споделя онлайн повече от негативизма. Теорията на откривателите е, че информацията, която хората споделят, се отразява върху тях. Като споделя нещо позитивно и потребно, един човек слага самия себе си в по-добра светлина пред останалите, в сравнение с когато разгласява негативно наличие. Съдържанието би трябвало да основава възприятие за учудване в аудиторията. Този фактор е значим, тъй като когато хората са във екстаз, се активизират да работят. Помислете си единствено рекламата ви да е тъжна и депресираща. Звучи извънредно, нали? По-добре да споделите нещо положително, потребно, забавно и докосващо.

Позиционирайте посланието си

След като имате завладяващо наличие за шерване, би трябвало да го позиционирате добре. Какъв е най-хубавият метод за това? Евтино и дейно би било да изпратите наличието измежду почитателите си, с цел да го споделят. Да изпратите до допустимо най-вече хора обаче е неточност. По-добре се фокусирайте над тези, които имат интерес да опишат за вас. Ако работите с инфлуенсъри, обърнете внимание на тези със междинен размер от почитатели. Всички с прекомерно доста почитатели последователно размиват и отслабват връзката си с тях, защото постоянно аудиторията им става прекомерно разнородна. В по-малките общности инфлуенсърите споделят повече. Колкото по-голяма е аудиторията, толкоз по-лошо може да бъде таргетирането.

Роби Мукай за Medium.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР