Позицията на България за за евроинтеграцията на Северна Македония остава

...
Позицията на България за за евроинтеграцията на Северна Македония остава
Коментари Харесай

МВнР: Позицията ни за евроинтеграцията на Северна Македония остава непроменена

Позицията на България за за евроинтеграцията на Северна Македония остава непроменена, оповестяват от Министерството на външните работи. Министерският съвет утвърди позицията на България за присъединяване в съвещанието на Съвета „ Общи въпроси”, което ще се организира на 22 юни 2021 година в Люксембург.

В частта за политиката на разширение на Европейски Съюз и европейската вероятност на Република Северна Македония в признатата от държавното управление позиция се показва, че България се придържа към Декларацията на Народното събрание от 10 октомври 2019 година и Рамковата позиция по отношение на европейската вероятност на Република Северна Македония, призната от Министерския съвет на 9 октомври 2019 година

" Преговорната рамка за присъединение на Република Северна Македония към Европейски Съюз следва да съдържа нужните гаранции във връзка с осъществяването на Договора от 2017 г, каквито все още не са налице. Не са изпълнени и условията за осъществяване на МПК.

Заедно с това, България остава отворена за разговор и подхваща стъпки за подсилване на доверието и завръщане към прагматичен и градивен разговор ", пишат от Министерство на външните работи.

Съветът ще прегледа настоящото положение на осъществяването на Инструмента „ Следващо потомство ЕС”, както и Препоръката на Съвета за икономическата политика на страните от еврозоната. Председателството на Съвета на Европейски Съюз ще запознае министрите с последните развития, свързани с Конференцията за бъдещето на Европа в подтекста на идното на 19 юни 2021 година първо пленарно съвещание.

Междувременно стана ясно, че на следващия ден министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев ще пристигна на посещаване у нас и ще се срещне с президента Румен Радев и премиера Стефан Янев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР