ПОЗИЦИЯнаИзпълнителното бюро на БСП – СофияЕдна от най-светлите дати в

...
ПОЗИЦИЯнаИзпълнителното бюро на БСП – СофияЕдна от най-светлите дати в
Коментари Харесай

БСП – София: „Мрак за светлина“ е зловеща карма за пожелалите мрак с илюзията, че той ще донесе светлина

ПОЗИЦИЯ

на

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия – София

Една от най-светлите дати в българската история – 22 септември – тази година беше грозно използвана от шепа подвластни от незнанието, късата памет и личните им комплекси лица. Българският Ден на независимостта беше употребен за странната самодейност „ Мрак за светлина “, която имаше за цел да угаси осветлението на паметника на Съветската войска в София и на паметници, свързани с Русия, в останалите градове в страната за две нощи. Това било знак на самостоятелност от съветската взаимозависимост в съвремието. Абсурден каламбур, олицетворяващ дългогодишния напор на дузина и половина отявлени русофоби да скрият обстоятелства от историята.

„ Мрак за светлина “ е нонсенс. Също като „ Смърт за живот “ и като „ Война за мир “. Тази акция не е нищо друго, с изключение на злокобна карма за поискалите мрак с илюзията, че той ще донесе светлина.

„ Мрак за светлина “ е равно на война. А войната не носи мир. Войната води до заличаване. Във войната няма спечелили, има единствено жертви. Затова е значимо да знаем и помним историята и позволените неточности, които доведоха до Втората международна война. Както и до всички войни обратно във времето. Точно в това е смисълът на паметниците – да бдят над късопаметните.

Тъжно е, че в горещата фаза на предизборната кампания едни избрани политически сили обезверено се борят за гласове посредством манипулиране на исторически обстоятелства от предишното, вместо посредством търсене и предложение на решения за бъдещето. Историята обаче не може да бъде индулгенция за неуспеха на политиката им днес. Тази акция и тези предсрочни парламентарни избори ще минат. Ще пристигна значимата за нашия град акция за локалните избори. БСП – София ще влезе в нея с ясна визия за смяна в София, за превръщането на нашия град в съвременна европейска столица. Ще предложим решения, ще работим за по-удобен и привлекателен град за всички нас, ще мислим за хората, ще градим бъдещето.

Едно нещо няма да създадем – няма да разрушавам! Няма да се опитваме да заличаваме следите на историята. Няма да гасим светлините на предишното, с цел да е ярък пътят пред нас…
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР