ПОЗИЦИЯ НА UNITED GROUPСчитаме искането на Йеттел България към Комисията

...
ПОЗИЦИЯ НА UNITED GROUPСчитаме искането на Йеттел България към Комисията
Коментари Харесай

United Group: Йеттел България иска от КЗК да наруши законите на България с цел да защити собствените си интереси

ПОЗИЦИЯ НА UNITED GROUP

Считаме настояването на Йеттел България към Комисията за защита на конкуренцията да сплоти процедурата по инспекция на придобиването на Bulsatcom от Viva Corporate с процедурата, инициирана от Slovenia Broadband, за голословно, безпочвено и неуместно.

Йеттел България желае от българския регулатор да сплоти една проучвателна процедура, в която страна е Viva Corporate, с процедура по отношение на нотифицирани покупко-продажби, по която страна е Slovenia Broadband. Това са разнообразни видове производства с разнообразни участници, които работят в друго качество. Процедурата по разглеждането на уведомлението на Slovenia Broadband се отнася до придобиването и противоположния лизинг на част от активите на Bulsatcom.

Считаме, че задачата на отправеното от Йеттел България искане е да осуети процеса, с цел да забави и усложни процедурата по взимане на решение във връзка с уведомлението, подадено от Slovenia Broadband. Нещо повече, с тези си дейности Йеттел България цели само да навреди на бизнеса на United Group в България.

Струва си да отбележим, че Йеттел България желае от Комисия за защита на конкуренцията да наруши законите на България за да отбрани личните си ползи. Преди стъпването на United Group в България, Йеттел България беше фокусирана върху високите си облаги без да влага в развиването на бизнеса си. Сега, внезапно, откакто United Group навлезе на пазара и сътвори конкурентна среда, Йеттел България стартира да демонстрира искания към нашите дейности.

Считаме, че ще е незаконосъобразно, ако Комисия за защита на конкуренцията допусне и удовлетвори настояването на Йеттел България. Ако въпреки всичко това се случи, ще се възползваме от всички налични правни средства за отбрана на нашите права и ползи, в това число и в съда.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР