ПОЗИЦИЯ на Съюза на демократичните силиСъюзът на демократичните сили подкрепя

...
ПОЗИЦИЯ на Съюза на демократичните силиСъюзът на демократичните сили подкрепя
Коментари Харесай

Еврозоната трябва да стане обща национална цел и обединителна кауза на всички

ПОЗИЦИЯ на Съюза на демократичните сили

Съюзът на демократичните сили поддържа декларираното от финансовия министър решение България да кандидатства за присъединение към Еврозоната.

Членството в Европейски Съюз и НАТО беше идеята на Съюз на демократичните сили от основаването на партията и главен приоритет в работата на сините държавни управления след рухването на комунистическия режим. След постигането на тази цел, ние отстоявахме поредно позицията си, че идната значима идея е присъединението ни към Еврозоната.

Моментът за кандидатстване е доста подобаващ. Известно е, че стопанската система се развива циклично, а в този момент е в напредък както в Европа, по този начин и в България. Ако изпуснем този цикъл, идващият може да не бъде толкоз удобен за осъществяване на критериите за присъединение.

Присъединяването на България към Еврозоната е стратегическо както в политически, по този начин и в стопански аспект.

Членството ни в Еврозоната ще ни нарежда трайно и необратимо в Европейския съюз и ще отдалечи България от опитите да бъде сложена под икономическото и политическо въздействие на Русия и пришита към оформящия се Евразийски съюз.

Предимствата за България в стопански проект са безспорни. Те ще се усетят освен от бизнеса, само че и от българските жители.

Бизнесът и жителите няма да губят от разликата във валутните курсове, когато търгуват, пътуват, образоват се или получават парични средства от своите близки, работещи в Европейски Съюз. Страната ни ще има опция да се възползва от по-евтин запас от Европейската централна банка и по-ниския лихвен %, определян от нея. И това са единствено част от позитивните промени, които ще настъпят.

Положителните резултати би трябвало да се усетят още през двете години наблюдаване, които са нужни, с цел да преценяват европейските институции дали покриваме всички критерии за участие в Еврозоната. През този интервал стандартът на живот и приходите в България би трябвало да се покачат, да се подсигурява финансова и икономическа непоклатимост, с цел да може страната ни да бъде призната в „ клуба на богатите “ страни от Европейски Съюз.

Присъединяването към Еврозоната би трябвало да стане обща национална цел и обединителна идея на всички политически сили, институциите, бизнеса и жителите на България, с цел да се доближим действително до европейския стандарт и приходи и в действителност да усетим позитивния резултат от участието ни в Европейския съюз. /sds.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР