ПОЗИЦИЯ НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИСъюзът на демократичните сили изразява

...
ПОЗИЦИЯ НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИСъюзът на демократичните сили изразява
Коментари Харесай

СДС: Правителството отказа да застане в отбора на утвърдените европейски демокрации

ПОЗИЦИЯ НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

Съюзът на демократичните сили показва своето неразбиране и противоречие с решението на държавното управление да не експулсира съветски дипломати, във връзка със случая „ Скрипал “.

Това се случва в миг, когато България е ръководител на Съвета на Европейския съюз и би трябвало да бъде образец за твърдо отстояване на евроатлантическите полезности.

Вместо това, държавното управление сподели неуверена и неуверена позиция и отхвърли да застане в тима на одобрените европейски демокрации.

Българският министър-председател явно се поддаде на натиска на вътрешнополитическите си сътрудници, които очевидно пазят съветската позиция по случая „ Скрипал “.

Премиерът избра да избегне риска от разлюляване на обединението и сложи България в неуместната позиция да ръководи Европейския съюз, само че да взема решения в прорез с неговите демократични правила.

Съюзът на демократичните сили показва своите опасения, че позицията на държавното управление по абсурда сред Англия и Русия, ще даде още един мотив на бранителите на „ Европа на две скорости “ и България ще бъде сложена във второкласен на страните-членки на Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР