Позиция на община Царево:Във връзка със скандала с Игри на

...
Позиция на община Царево:Във връзка със скандала с Игри на
Коментари Харесай

Позиция на община Царево във връзка със скандала с Игри на волята

Позиция на община Царево:

" Във връзка със абсурда с " Игри на волята " и подаден сигнал от самостоятелен общински консултант с изказвания, че на морски плаж (в непосредственост до някогашен цех " Пасат “) се правят строителни действия.

Прокуратурата отхвърли да образува досъдебно произвеждане по сигнал на самостоятелен общински консултант, а по отношение на това, обясняваме фактическата конюнктура:

Извършена е прокурорска инспекция по сигнал на самостоятелен общински консултант, с изказвания, че на територията на морски плаж, намиращ се наоколо до гр. Царево се правят строителни действия. Същият е дал и подробни сведения в хода на инспекцията, по тази причина че е подал сигнал защото е помислил, че се правят строителни действия, без да си спомня за капиталови планове в региона – видял е човек да чисти плажа от боклуците, а наоколо и строителна техника.

Освен сигнала е направил и пост в обществените мрежи, от който е схванал, че на този плаж ще се организира и телевизионното предаване " Игри на волята “. В хода на инспекцията декларира, че няма нищо срещу предаването, което е добра реклама за града, само че законите би трябвало да се съблюдават. Вероятно самостоятелният консултант е решил, че плажа се чисти нелегално за снимането на предаването и е подал сигнал.

В реалност по това време на плажа са осъществявани действия по разчистване на плажната линия, а в хода на прокурорската инспекция е открито следното: разчистване на плажа и метода към него, не е имало верижна техника на плажа и не са осъществявани действия с нея на плажната линия. Описаната активност не предпоставя интервенция на прокуратурата и е предписан отвод от формиране на досъдебно произвеждане.

Считаме, че сходни дейности и въвличане на рейтингови телевизионни продукции в несъществуващи кавги, само и единствено би навредило на облика на Община Царево. Предаването разпространява освен гр. Царево, само че и цялата община, плажовете и местностите, на които се снима – Попски плаж, Плаж към някогашен цех Пасат; с. Варвара; Силистар; устие на река Велека и други

След приключването на снимането на предаването и определяне от страна на общината на непочистени плажове, същите бяха безусловно почистени от продукцията и беше осъществена инспекция от Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР