Позиция на БСП по повод обявените намерения на служебния кабинет

...
Позиция на БСП по повод обявените намерения на служебния кабинет
Коментари Харесай

БСП: Не сме съгласни служебното правителство да задължава България с милиарди за нови самолети

Позиция на Българска социалистическа партия във връзка оповестените планове на служебния кабинет да ангажира България със закупуване на нови 8 самолета Ф-16
На фона на растящите цени на енергийните запаси и потребността от финансови средства за компенсиране на семействата и бизнеса, изрично не сме съгласни служебното държавно управление да задължава България с милиарди за нови 8 самолета Ф-16. Левите хора желаеме повече средства за обществена политика, каквато провеждахме ние в постоянния кабинет до момента.

Без да отхвърляме нуждата от модернизиране на българската войска, заявяваме, че служебният кабинет не може да поема нови задължения, нито да взима стратегически решения. Те би трябвало да бъдат оставени на идващото постоянно държавно управление, което да направи деликатен обзор във връзка с действителните потребности, периодите и изискванията, преди да бъде взето дефинитивно решение.

Напомняме, че служебното държавно управление е призвано да приготви провеждането на предварителните парламентарни избори и да взема решение най-неотложните въпроси пред страната. Подготовката и сключването на военни покупко-продажби за милиарди не е измежду тях.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР