Поздравяваме ви и ви подкрепяме, че сте избрали толкова важни

...
Поздравяваме ви и ви подкрепяме, че сте избрали толкова важни
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Подкрепяме българските деца, избрали да станат професионалисти за туризма на страната си

Поздравяваме ви и ви поддържаме, че сте избрали толкоз значими и виновни специалности за професионалната си подготовка. Те са от извънредно значение за устойчивото развиване на българския туризъм и качеството на предлаганите услуги. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила във Велинград при срещата си с преподаватели и възпитаници от Професионалната гимназия по стопанска система и туризъм "Алеко Константинов ". Тя акцентира, че от висококвалифицираните екипи значително зависи имиджът на страната като целогодишна дестинация, което с особена мощ важи за града – СПА столицата на Балканите.

Министърът уточни, че неналичието на задоволително готови фрагменти в туризма е един от главните проблеми, само че това е предизвикателство, с което би трябвало да се оправим с общи старания. Рекордните растежи, които регистрира българският туризъм през последните две години, значат доста повече старания за посрещане и обслужване на нашите посетители, по тази причина е доста значимо връзката сред бизнеса и образованието да бъде ефикасна, сподели Николина Ангелкова. Тя заяви, че по образеца на Испания, Италия и други страни ведомството възнамерява да сътвори Център за подготовка и преквалификация на фрагментите в туризма взаимно с Министерството на образованието и науката. Имаме поддръжка и чакаме да стартираме пилотно плана в София през идната година. Ако върви сполучливо, ще създадем клонове и в страната, добави тя.

Чрез краткосрочния вид за привличане на сезонни служащи от трети страни, който прилагаме от предходната година, можем да подпомогнем бранша, само че за нас е значимо българските деца да се осъществят професионално в страната си. Създадохме Междуведомствен съвет за фрагментите в туризма, с цел да решаваме координирано тези проблеми. Предстои и среща с Асоциацията на професионалните гимназии, с която също желаеме да си сътрудничим и да реализираме съответни резултати, заяви още министърът.

Професионалната гимназия по стопанска система и туризъм във Велинград е измежду най-модерните и желани с този профил в страната. Подготвя фрагменти по 15 специалности с банкет след 7 и 8 клас, след приблизително обучение и задочно. Обърнато е съществено внимание и върху практическото образование – гимназията разполага с три работилници за готвачи и сладкари. Има кабинет по сервиране, както и работилници за закуски и сладкарски произведения, които се продават в учебното заведение и отвън него. Създадена е съвременна работилница по готварство с европейски стандарти по българо-австрийския план TOUR-NET. Тук учат освен кулинар-готвачи и сервитьори, хлебари и сладкари, само че и хотелиери, счетоводители, мениджъри за заведенията за хранене и други Открити са паралелки с интензивно образование на британски и на немски по българо-австрийски план BAK-TOURMAN. Една от трите мултимедийни компютърни зали е подготвително бюро с хотелиерски програмен продукт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР